Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς στους Αγίους Δέκα

Εχθές το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Αγίων Δέκα, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς.

Το παρών έδωσαν το Δ.Σ του Δικτύου, μέλη πολιτιστικών συλλόγων αλλά και άλλων φορέων από όλη τη Μεσαρά.

Στην αρχή τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Δικτύου, Μιχάλης Σπυριδάκης και έκανε μια σύντομη αναφορά στους στόχους του Δικτύου για κοινή αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων αλλά και προκλήσεων από όλους τους Συλλόγους της Μεσσαράς. Πάνω σε αυτό το θέμα τοποθετήθηκαν στη συνέχεια και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του Δικτύου. Εκτενής αναφορά έγινε για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και που θα αντιμετωπίσει στο μέλλον η περιοχή μας αλλά και για τις δράσεις του Δικτύου προς αυτή την κατεύθυνση.

Στην συνέχεια, έγινε συζήτηση πάνω στις δραστηριότητες του Δικτύου για το 2017, που είναι:

  • Γευσιγνωσία. Εκδήλωση μαγειρικής, με προϊόντα και συνταγές από τη Μεσαρά
  • Μεσαρίτικη μουσική. Τριήμερο φεστιβάλ με παραδοσιακή Μεσαρίτικη μουσική και αφιέρωμα στους μεγάλους Μεσαρίτες καλλιτέχνες
  • Στεφανιοδρομίες. Μια πρωτότυπη δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε και πέρσι την Πρωτομαγιά, έχει ως θέμα τον μύθο της υφαρπαγής της Ευρώπης και στοχεύει να στείλει ένα πανευρωπαϊκό μήνυμα ειρήνης και ευημερίας, από τον τόπο που πήρε την ονομασία της η Ευρώπη, την Μεσαρά
  • Πρώτος Μαραθώνιος Ευρώπης στη Μεσαρά. Πάνω σε αυτή την εκδήλωση δόθηκε το μεγαλύτερο βάρος στην χθεσινή συνέλευση, καθώς είναι μια εκδήλωση που δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά από το Δίκτυο. Θα έχει συμμετοχή από αθλητές και εθελοντές από όλη την Ελλάδα. Η διαδρομή θα περιλαμβάνει κυρίως χωριά της “Κάτω ρίζας” της Μεσαράς. Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα γίνονται και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στα χωριά που θα βρίσκονται εντός της διαδρομής.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Δικτύου, είπε ότι θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις εκδηλώσεις αυτές όλοι οι Σύλλογοι της Μεσαράς καθώς και για την διαδικασία που πρέπει να κάνει ένας σύλλογος για να λάβει μέρος σε αυτές. Έγινε έκκληση σε όλους να βοηθήσουν το Δίκτυο για την υλοποίηση αυτών των φιλόδοξων δραστηριοτήτων με στόχο το κοινό καλό για όλους τους συλλόγους.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίων Δέκα για την θερμή τους φιλοξενία και για την στήριξή τους στο Δίκτυο, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ιστορία των Αγίων Δέκα και της ευρύτερης περιοχής της Αρχαίας Γόρτυνας, και όπως είπε χαρακτηριστικά, σε ένα Δίκτυο Συλλόγων Μεσαράς δε θα μπορούσαν να μη μετέχουν οι Άγιοι Δέκα που κουβαλάνε στις πλάτες τους την ιστορία και την κληρονομιά αυτού του τόπου.

Δημοσιεύθηκε την
Κατηγοριοποιημένα ως Νέα

Γράψτε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *